De Hookup Cultuur in Nederland

Ontdek alles wat je wilde weten over de hookup cultuur om een echt en succesvol deel te worden van deze culturele beweging gericht op seksuele prikkeling. Met de komst van de talloze hookup en best adult dating sites en apps, en ook van beste sex web cam platforms, is een nieuwe term bedacht: hookup cultuur. Aan de ene kant lijkt het in principe duidelijk wat dit is; aan de andere kant heeft de term aandacht op grotere schaal nodig. Als een professional die de hookup cultuur kent, zal Hookupsites je, beste lezers, vertrouwd maken met de betekenis van hookup cultuur, want die dient als basis voor de seksuele hookup cultuur die door Hookupsites onderzocht wordt.. Dit bericht van Hookupsites gaat over het bijdragen aan een beter begrip van de hookup cultuur, want dit element is van groot belang. Sommige geloofwaardige onderzoekers van hookups en hookup cultuur zeggen dat

Laatst bijgewerkt op 23 Jan 2022

Wat is hookup cultuur?

Met de komst van de talloze hookup en best adult dating sites en apps, en ook van beste sex web cam platforms, is een nieuwe term bedacht: hookup cultuur. Aan de ene kant lijkt het in principe duidelijk wat dit is; aan de andere kant heeft de term aandacht op grotere schaal nodig. Als een professional die de hookup cultuur kent, zal Hookupsites je, beste lezers, vertrouwd maken met de betekenis van hookup cultuur, want die dient als basis voor de seksuele hookup cultuur die door Hookupsites onderzocht wordt..

Dit bericht van Hookupsites gaat over het bijdragen aan een beter begrip van de hookup cultuur, want dit element is van groot belang. Sommige geloofwaardige onderzoekers van hookups en hookup cultuur zeggen dat "een hookup kortstondig is - hij kan in één nacht van een paar minuten tot enkele uren duren. Een hookup kan een dronken vrijpartij op de dansvloer zijn, of het kan een overnachting inhouden en wat men 's morgens een "walk of shame" noemt."

Dus de "hookup cultuur" is een cultureel en sociaal verschijnsel dat mensen de gelegenheid wil geven tot casual seks, onenightstands en seks zonder verbintenis. Eenvoudig gezegd omvat de hookup-cultuur vele begrippen die niet alleen met seks als zodanig te maken hebben, maar ook met externe factoren, zoals de vele apps en websites voor online seks, echte ontmoetingen met mensen die eenmalige seks willen zonder verplichtingen of ernstige consequenties..

De hookup-cultuur is beroemd tegenovergesteld aan de aseksuele cultuur, maar beide scheppen de tweedeling in seksuele gewoonten die in de moderne tijd zichtbaar is. Zowel hookups als aseksuele zijn dus het resultaat van een basispatroon van infantilisering en neuroticisme van de jeugd dat bestaat in de hookup-cultuur op universiteitscampussen. Het vermogen om stabiele hechte en/of serieuze relaties te hebben is het huis van een volgroeide persoonlijkheid en een trend van een bepaalde tijd. En onvolwassen, infantiele persoonlijkheden mijden ze (althans voorgoed) omdat ze niet in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen. Maar tegenwoordig is er, zoals eerder gezegd, met de verbreiding van de hookup cultuur geen dwang meer in relaties, want men kan voortdurend afwisseling hebben in het kiezen van vrije seks en partners..

Om de hookup-cultuur te definiëren, is het dus belangrijk enkele van de mentale motieven te bekijken die gebruikers van hookup apps en websites volgen. Van de psychologische systemen die aanleiding geven tot aanhaken, kunnen twee mogelijkheden onderscheiden worden.

Hookup Cultuur onderzoek Hookup Cultuur onderzoek dark
 • Het allereerste is infantiele hedonistische keuze. In dit geval zijn de stagiaires nog niet "gerijpt" tot ware liefde. Voor hen is seks zonder liefde een symptoom van een narcistisch falen om iemand anders dan zichzelf lief te hebben;
 • De tweede is een posttraumatische beslissing. Op jonge leeftijd maakten ze een onaangename crisis van relatie-scheiding of onbeantwoorde liefde mee, om zich van de liefdesverslaving te bevrijden. En om herhaling te voorkomen, proberen ze niet verliefd te worden. Tegelijk promoten de verspreiders van zulke stereotypen actief hun manier van leven als de enige juiste en treden op als "sociale missionarissen".

De enige hoop is dat ze in de toekomst zullen "opgroeien" tot psychologische rijpheid en in staat zullen zijn huishoudens en relaties op te bouwen. Natuurlijk, alleen als ze dat willen.

Statistieken over de hookup-cultuur

In overeenstemming met enkele onderzoekers en de reacties van onze lezers, heeft Hookupsites de volgende statistieken over de hookup cultuur van hetero's vastgesteld

 • 81% van de respondenten heeft wel eens gebruik gemaakt van hookup sites of vergelijkbaar concept.
 • 58% heeft deelgenomen aan seksuele aanrakingen boven de middel.
 • 53% heeft deelgenomen aan seksuele aanrakingen tot onder de middel.
 • 36% van de ondervraagden heeft orale seks gehad.
 • 35% van de ondervraagden had daarbij ook voorspel gedaan.
 • 34% heeft deelgenomen aan seksuele relaties of had een vaste sexpartner in de context van een hookup.

We willen graag nog een paar statistieken geven over de "hookup culture" in de VS. Laten we eens kijken hoe dit alles op jongens betrekking heeft,

 • 25% van de mannen zegt dat ze liever een hookup hebben dan dat ze een serieuze relatie aangaan.
 • 50% van de mannen denkt dat ze liever buitenshuis seks zouden hebben.
 • 70% van de mannen geeft een vrouw liever geen voorspel.
 • 15% van de mannen zou voor het eerst aan een triootje meedoen.
 • 50% van de mannelijke respondenten zegt dat ze voor het eerst knalden toen ze 18 tot 21 waren
 • 25% van de mannelijke respondenten zegt dat ze de allereerste keer dat ze elkaar aan de haak sloegen op een sugar daddy zaten te wachten.

Wat is de specifieke houding van vrouwen tegenover hook up?

 • 35% van de vrouwen zegt dat ze liever een hookup hebben dan een serieuze verbintenis.
 • 20% van de vrouwen denkt dat ze liever ergens buitenshuis de liefde zouden bedrijven.
 • 45% van de vrouwen zou voorspel met een man accepteren.
 • 15% van de vrouwen zou instemmen met een triootje op een eerste afspraakje.
 • 30% van de mannelijke respondenten zegt dat ze tussen hun 18e en 21e jaar voor het eerst met een man waren.
 • 45% van de vrouwelijke respondenten zegt dat ze op zoek waren naar een suikeroom toen ze voor het eerst gebonden waren.

Belgische Hookup: De Nieuwe Cultuur van Sex via Hookups.

Wanneer het over de cultuur van seksontmoetingen op de universiteit gaat, lijkt deze leeftijdsgroep er over het algemeen veel mee op te hebben, omdat de fysiologische en sociale eisen over het algemeen positiever zijn. Toch wordt de rol van mannen en vrouwen in dit verschijnsel vaak verschillend bekeken..

Het is onwaarschijnlijk dat iemand, zelfs als hij op een klein afgelegen eiland in de Stille Oceaan woont, verbaasd zou zijn over de bewering dat universiteitsstudenten in sommige gevallen liefde en seks met elkaar delen. Waarom beschouwen we dan, nu we de seksuele revolutie overleefd hebben, de zogenaamde "hookup cultuur" als iets geheel nieuws? In feite zijn er talloze elementen die spreken voor de hookup cultuur college formaat.

 • Het gaat niet over seks in het algemeen, maar over jonge vrouwelijke studenten die actief en bewust kiezen voor seks zonder liefde. Ze zoeken koud en pragmatisch naar partners van de fijne sites voor one night stands, zonder een heimelijk verlangen naar een romantische relatie en dromen van een toekomst samen.
 • Het zijn vrouwen die overal waar ze komen vergezeld gaan van een ingehouden mopperend ressentiment - of het nu gaat om het publiek van talloze talkshows of om oma's die een waakzaam oogje houden op de bankjes bij elke huisingang.
 • Verder, telkens als een leerling ondubbelzinnige en duidelijke doelen voor iedereen wil weten, wekt dat oprechte verbazing.

De sleepcultuur wordt vaak gezien als een verschijnsel waarin de vrouw tot slachtoffer wordt gedegradeerd (ze kan natuurlijk geen seksuele relaties aangaan zonder op de meest naïeve en idiote manier kastelen op te richten over een gelukkige huwelijksrelatie en eeuwige liefde). Er is nog een alternatief - een sterke vrouw die van jongs af aan gericht is op het leren van een vak en geen zin of energie heeft voor een serieuze relatie.

Dit mag allemaal waar zijn, maar waarom wil de samenleving dan niet begrijpen dat er ook het derde alternatief is: Meisjes kiezen voor ongedwongen seks omdat ze ervan genieten, want er is eigenlijk niets slechts aan de sensatie die seks met zich meebrengt. Het kan allemaal afhangen van de minuut, de levensfase, de situatie, de nacht, de stemming en vele andere eigenaardigheden van het vrouwenleven.

Hookup Culture

De huidige generatie jonge vrouwen is niet de eerste die kiest voor ongedwongen seks met mannen met wie ze niet zullen trouwen: Iemand raakt betrokken uit een gevoel van avontuur, iemand verveelt zich, iemand wil de angst voor de dood verdrinken, iemand knaagt aan verlangen en wil niet alleen zijn op die bewuste avond, maar iemand heeft gewoon een seksueel aantrekkelijk voorwerp gevonden. Er kunnen een miljoen redenen zijn. Waarom lijkt dan het idee dat een vrouw (niemand heeft een vraag over mannen) kiest voor seks zonder romantische ambities nog steeds zo onnatuurlijk?

Zijn middelbare studenten van tegenwoordig zo anders? Wat zijn hun vreemde eigenaardigheden? Inderdaad, ja, er zijn enkele onderscheidende kenmerken. Toen de vertegenwoordigers van deze generatie geboren werden, waren ze over het algemeen georiënteerd op de realiteit van de tijd. Tegen de jaren 2000 waren alle seksuele vooroordelen overwonnen, en vooral geen enkele hield echt stand. Dus wie in 2000 of later geboren is had geen idee dat iets verboden kon worden. Daarom ervoeren ze hun seksuele vrijheid als iets dat altijd al bestaan had. Mensen van vroegere generaties zien het anders: ze begrijpen dat hook-ups niet zo gewoon waren, dat ze nogal oneerlijk waren, enzovoort.

Hookup cultuur op de hogeschool en statistieken over hookup cultuur op de universiteit

Wanneer het gaat over statistieken over studenten en hun idee van de hookup-cultuur, is het belangrijk te begrijpen dat alle informatie meestal gebaseerd is op leeftijd en het verlangen naar talloze seksuele experimenten. Dit is wat hookupsites ontdekte over de statistieken van de hookup cultuur onder studenten.,

 • 70% van de studenten aan de universiteit zegt dat ze hun eerste "hookup" hadden vóór hun eerste college.
 • 45% van de mannelijke studenten gebruikte het concept van hookups om iets totaal nieuws te proberen.
 • 60% van de vrouwelijke studenten was dronken toen ze een one-night stand hadden op de universiteit.
 • 50% van alle studenten vindt ongedwongen seks hebben op de campus het meest intrigerend.
 • 5% van de vrouwelijke studenten hebben hun maagdelijkheid verloren omdat ze een onenightstand hadden op de universiteit.

We hebben nog wat meer statistieken verzameld over de cultuur van hookups onder universiteitsstudenten.,

 • 50% van de mannelijke studenten communiceert niet meer met de vrouwen die ze werkelijk aan de haak geslagen hebben.
 • 20% van de vrouwelijke studenten is bereid voor de tweede keer dezelfde toevallige sekspartner te hebben.
 • 65% van de vrouwelijke en mannelijke studenten zou graag seks hebben met hun professoren.
 • 75% van de mannelijke en vrouwelijke studenten gaan niet naar bed bij hun eerste vrijpartijen.
 • 15% van de studenten zou graag buiten de campus (in cafés, bioscopen en bars)
 • willen vrijen.
 • 10% van de leerlingen zou een serieuze relatie willen aangaan nadat ze een bepaald persoon aan de haak geslagen hebben.

Millennials en de hookup-cultuur

De moderne maatschappij - vooral de jonge generatie die gewoonlijk middelbaar scholieren genoemd wordt - is erg tolerant voor vrijblijvende seks, of seks voor één nacht waarna je niemand meer iets verschuldigd bent. Maar is het echt zo eenvoudig? In onze maatschappij is seks zonder verbintenis een typisch verschijnsel, dat zowel mannen als vrouwen goed uitkomt..

Ondanks het feit dat ongedwongen seks tegenwoordig relatief gewoon is in de hookup cultuur, verhinderen de archaïsche denkwijzen in ons hoofd ons om ons er volledig in te verdiepen en te ontspannen.

Nu, is de hookup cultuur anders voor Millenials en mensen die iets eerder geboren zijn?

 • De generatie vrouwen die geboren is vóór het tijdperk van de Millenials, en die van jongs af aan geleerd heeft dat je op je eer moet letten, zit in een onzekere situatie: aan de ene kant lijkt het slechte manieren om meteen met een man naar bed te gaan. Aan de andere kant gedragen veel meisjes zich zo en zien er geen probleem in.
 • Boys hebben ook een mengeling van gevoelens. Ze willen eigenlijk dat de dame onmiddellijk instemt met seks, maar tegelijk hebben veel vertegenwoordigers van het sterkere geslacht het idee dat, omdat de dame de mogelijkheid had snel seks te krijgen, dit impliceert dat ze het type is dat onbelangrijk is en met iedereen naar bed kan gaan. Dienovereenkomstig zullen er veel mannen zijn die serieus over zo'n vrouw zouden nadenken?
 • Wanneer we het over de Millenial generatie hebben, is het eerste doel van een man als hij een vrouw ziet die hij leuk vindt, haar het bed in te sleuren. Tegelijk ontwikkelt deze man geen voorbereidingen voor een verder leven met een vrouw. Het gebeurt echter dat een dame na de seks "aanslaat" en de partner, zo lijkt het, is niet tegen voortzetting van de relatie met haar, maar de gedachte dat het meisje zich te veel met haar inliet, stoort in de hersenen. Dit kan in de toekomst een negatief effect hebben op de relatie. De partners zullen bijvoorbeeld niet op elkaar vertrouwen, jaloers zijn, enzovoort.
hookup cultuur in Nederland

Daarom zijn er in de hookup cultuur van Millenials een aantal regels die gevolgd moeten worden om succes te hebben bij het aan de haak slaan,

 • Een vrouw moet nooit tegen een man zeggen dat ze niets van hem nodig heeft behalve seks. Door dat te doen laat de vrouw alleen maar zien dat ze een slet is, want in de ogen van een man kloppen haar woorden niet.
 • Als een vrouw een bepaalde man echt voor één nacht begeert, moet je proberen hem te verleiden, alleen zonder vulgariteit.
 • Het ideale alternatief berust op de hulp van vrouwelijke trucs, blikken, glimlachen, zuchten enzovoort om de situatie zo om te draaien dat de man zelf de nacht met een verleidster wil doorbrengen en in het offensief gaat.
 • Als een dame echter populair is, kan de partner haar voorbeeld volgen en de voortzetting van de romance aanvaarden. Maar hier is de one-night-stand relatie pas aan het eind. De paradox hier is dat, ondanks de gevestigde liefdesrelatie, beide partners in de beginfase van de low-key relatie zijn gebleven. De man met deze interpretatie, uitgesproken op de eerste date, sluit als een bewaker. De vrouw gooit deze bewaker weg.

Het is duidelijk dat hookups en casual sex relaties op het eerste gezicht een grote hulp in het leven zijn, zoals de meeste middelbaar opgeleiden overtuigd zijn. Flirten, sms-correspondentie, vriendschappelijke seks - ja, al deze dingen stellen ons in staat ons te ontdoen van de stress die met verwachtingen gepaard gaat, waardoor we ons meer ontspannen voelen. Het is verleidelijk om volledige controle te krijgen over het gebied van ons leven waar we het meest kwetsbaar lijken te zijn - het gebied van intimiteit. Door van regels af te zien, kunnen we ons beter onderscheiden en uiteindelijk onze onafhankelijkheid behouden..

Maar aan dit soort gewoonten raak je gemakkelijk gewend, en de wijdverbreidheid van de hookup-cultuur onder Millennials is daar een fantastisch bewijs van. Hoe verder we komen, hoe moeilijker het voor ons wordt ons te gedragen in een situatie waarin we een eenduidige beslissing willen nemen over de vraag of de volgende heer een pas naar het volgende niveau krijgt of een vluchtige herinnering blijft.

De volgende heer krijgt een pas naar het volgende niveau of blijft een vluchtige herinnering.

Het geringste ongemak wordt een reden tot scheiding. Maar. Er zullen geen tranen zijn want "we waren het er zo'n beetje over eens om niet op iets ernstigers te wachten". Om deze reden,

 • De ervaring van het verblijf in een groep stelt Millennials in staat de werkelijke waarde van communicatie in te zien, uit te vinden hoe je naar de ander kunt luisteren en de kunst van het compromis onder de knie te krijgen.
 • Een nieuwe werknemer is altijd een stap in onbekend terrein.
 • Millennials weten niet waar we het tegen opnemen, dus moeten we telkens dreigementen uiten.
 • In een poging om koste wat kost de status quo te handhaven, ontnemen Millennials zichzelf gloednieuwe sensaties en, op de lange duur, de kans om te evolueren en vooruit te komen.

Hierdoor hebben Millennials een lijst van gewoonten en principes binnen de hookup-cultuur bedacht die sterk verschillen van die welke de hookup-cultuur als zodanig kenmerkten toen ze in de jaren 1990 ontstond.

Bovendien zijn er een paar coole gebieden voor hookups die door de Millennial generatie veel gebruikt worden, namelijk de volgende,

 • Aanhalingstekens
 • Haakbalkjes
 • Clubbing
 • Bioscopen
 • Speed dating evenementen
 • Feestjes (met alcohol en drugs)
 • Campus

Elke van deze gebieden is leuk en verleidelijk; maar het populairst zijn de unieke hookup bars en clubs waar je zowel een leuke tijd kunt hebben als ... Seks in een WC, als de snelle ervaringen worden aangegeven.

Het zit zo, dat Millennials het niet zo leuk vinden als hookups overgaan in iets serieus. Dus tegenwoordig hebben mensen de neiging elkaar niet meer te leren kennen in een routineuze zin van dat woord. Gewoonlijk versiert een man een vrouw, raakt haar aan, en zonder iets te zeggen gaan ze uit om wat seksuele ervaring op te doen. Niemand noemt zijn naam, niemand bekommert zich om zijn inkomen, baan, opleiding of andere culturele waarden. Als gevolg daarvan kan gezegd worden dat de hookup cultuur van Millennials beslist verstoken is van culturele waarden, en dit gebrek aan culturele waarden binnen de hookup cultuur heeft haar met succes gevormd als een niveau van cultuur in het algemeen. Zoals gezegd, een paradox van de hookup cultuur..

Stats van de Mijonairs Hookup Cultuur

De Millennial generatie wordt beschouwd als een van de meest zinloze, omdat tegen de tijd dat ze geboren waren de seksuele revolutie voorbij was en iedereen van de vruchten ervan kon profiteren. Sommige Millennials kregen dus nog steeds de seksuele praktijken van hun ouders mee en namen dus deel aan de cultuur van hetzelfde geslacht toen ze ouder werden. Er zijn dus een paar aardige statistieken over de manier waarop Millennials deelnemen aan en kijken naar de hookup-cultuur,.

 • 80% van de Millennials zou graag de hele tijd deelnemen aan seksuele experimenten als gevolg van hookups.
 • 50% van de Millennials gebruikt de fijnste hookup sites en apps om af te spreken
 • 15% van de Millennials zou gedetailleerde ervaringen willen hebben met cougar datingsites
 • 35% van de Millennials heeft zich beziggehouden met ongedwongen seksuele exploratie met mensen van hetzelfde geslacht.
 • 25% van hen heeft besloten verder te experimenteren met homo datingsites en apps of lesbische datingsites en hookup apps
 • 60% van de Millennials geeft nog steeds de voorkeur aan het bekijken van hookup bars en kroegen als alternatief voor de virtuele ruimte

Gay hookup cultuur

Hookupsites heeft diepgaand gekeken naar hoe de homobuurt zich ontwikkelt en hoe gay hookup apps en sites werken, en we begrijpen eigenlijk dat de LGBTQ+ gemeenschap een eigen benadering heeft van hoe de hookup cultuur opgebouwd moet worden. Dus gaan we het in dit gedeelte allemaal uit elkaar halen, zodat je beter kunt begrijpen hoe gay hookup werkt en hoe het populair is.

In de eerste plaats is het belangrijk in gedachten te houden dat de gay hookup cultuur enkele belangrijke aspecten heeft die bij heteroseksuelen niet echt aanwezig zijn. Bijvoorbeeld,

 • Gay hookup cultuur bestaat niet alleen uit homomannen;
 • Homoseksuele vrouwen maken ook deel uit van de gay hookup cultuur;
 • Biseksuele mannen en vrouwen zijn de vertegenwoordigers van de gay hookup cultuur;
 • Transgender personen (zowel mannen als vrouwen); en
 • Heteroseksuele mannen en vrouwen die wat seksuele experimenten zouden willen doen, zijn ook lid van de gay hookup cultuur;.

Om te begrijpen hoe de gay hookup cultuur werkt, is het dus belangrijk te bedenken dat ze uit veel verschillende groepen mensen bestaat. Dit soort diversiteit heeft een enorme invloed op de vorm die de hedendaagse gay hookup cultuur aanneemt.

Wat zijn de cruciale functies en patronen van de hookup cultuur onder homo's?

 • Interesse in relaties tussen homo's richt zich meer op one-night stands dan op echte en serieuze gevallen;
 • Lesbiennes zijn minder geneigd tot daten; maar deze neiging wordt ook gezien bij lesbiennes die als Millennials kunnen worden omschreven;
 • Homoseksuele mannen hebben de neiging actiever en vriendelijker te zijn als het erom gaat elkaar te leren kennen (zoals je je herinnert, vertelden we je dat in heteroseksuele relaties binnen de hookup cultuur, vrouwen tegenwoordig actiever zijn);
 • Lesbische vrouwen richten zich minder routinematig en regelmatig op het wisselen van sekspartner dan homoseksuele mannen;
 • Gay mannen kiezen in de moeilijkste gevallen voor de liefde, zodat daten binnen de gay hookup cultuur niet zo gangbaar is;.

Daarom is de vorm van de gay hookup cultuur nog minder belangrijk dan die van hetero mannen.

Verder is het nodig de aandacht te vestigen op hoe hetero vrouwen en mannen geneigd zijn homoseksuele relaties uit te proberen,

 • Statistisch gezien gaat het in de homoseksuele gevallen om ofwel een hetero man ofwel een hetero vrouw die de homoseksuelen aan de haak slaat nadat ze wat alcohol gedronken hebben;
 • Ook bij de heteroseksuelen onder invloed van drugs en verbindingen kunnen sommige homoseksuele ervaringen worden opgetekend;
 • Heteroseksuele mannen zijn minder actief betrokken bij homoseksuele ervaringen dan vrouwen;

Een van de belangrijkste vragen hier is waarom hetero's homoseks proberen? In de homo-hoerencultuur, en de hoerencultuur in het algemeen, zijn er enkele hulpmiddelen en systemen aanwezig,

 • De groeiende tolerantie tegenover de LGBTQ+ gemeenschap is een van de factoren waarom hetero's geneigd zijn alles te proberen;
 • Curiositeit is een andere reden, want de wens om nieuwe ervaringen op te doen drijft mensen tot experimenteren;
 • Invloed van de massamedia, waarin talrijke verwijzingen naar de homowijk voorkomen;
 • Aanwezigheid van homoseksuele vrienden die een concept promoten dat liefde en seks niet op het sekselement gebaseerd moeten zijn;
 • Variëteit aan adult films die de biseksuele ervaring promoten en tonen;

In feite zijn er vandaag de dag myriade factoren die de gay hookup cultuur vorm geven, en die zijn behoorlijk invloedrijk. Daarom is het veilig te veronderstellen dat de gay hookup cultuur zich in hoog tempo zal blijven ontwikkelen en dat er steeds meer interessante feiten over te vinden zullen zijn!

Gay Hookup Culture Stats.

Statistieken over het aantal sekspartners: homo's

 • 50% van de homoseksuele mannen zegt meer dan 30 partners gehad te hebben.
 • 45% van de homo's zegt dat ze hun allereerste keer seks hadden toen ze nog geen 18 waren.
 • 15% van de homo's heeft biseksuele en heteroseksuele ervaringen gehad.
 • 5% van de homo's zegt dat ze liever in een serieuze relatie zouden zitten.
 • 1% van de homo's zou liever alleen zijn zonder enige verbintenis en zonder seks.

Statistieken over de verscheidenheid van sekspartners: homoseksuele vrouwen

 • 25% van de homoseksuele dames zegt meer dan 30 partners gehad te hebben.
 • 60% van de homoseksuele vrouwen zegt dat ze hun eerste keer seks hadden toen ze nog geen 18 waren.
 • 50% van de homoseksuele vrouwen heeft heteroseksuele en biseksuele ervaringen gehad.
 • 50% van de homoseksuele vrouwen zegt dat ze zouden kiezen voor een serieuze relatie.
 • 1% van de homo's zou liever alleen zijn zonder verbintenis en seks.

Variëteit aan homo-ervaringen bij hetero mannen

 • 35% van de hetero mannen denkt na over de waarschijnlijkheid dat ze met een andere man naar bed gaan.
 • 40% van de hetero mannen heeft minstens één keer met een andere man geslapen.
 • 20% van de hetero mannen heeft wel eens met een man gezoend.
 • 5% van de hetero mannen zou het nooit proberen.

Variëteit aan homoseksuele ervaringen bij hetero vrouwen

 • 25% van de hetero vrouwen denkt aan de mogelijkheid van seks met een andere vrouw.
 • 30% van de hetero vrouwen heeft minstens één keer seks gehad met een andere vrouw.
 • 40% van de hetero vrouwen heeft wel eens met een vrouw gezoend.
 • 5% van de hetero vrouwen zou het nooit proberen.

Conclusie

hookup culter report

Ja. Hookupsites heeft je zo veel leuke benaderingen laten zien van de hookup cultuur die momenteel in de hele VS heerst. Welnu, nu kun je weten dat de hookup cultuur niet alleen beperkt is tot hookup plaatsen als bars en pubs, maar ook bestaat uit talloze "regels" en trends. Natuurlijk verschillen ze vaak van stad tot stad en van de ene bepaalde leeftijds- of sociale groep tot de andere.

Ook hebben we je de verschillende aspecten laten zien van hoe vrouwen en mannen de "hookup cultuur" zien en hoe ze zich gedragen als het gaat om toevallige seks en "hookups". Dus welke van de volgende aspecten behoren tot de positieve aspecten van de hookup cultuur? Eigenlijk willen we deze elementen niet evalueren en onderzoeken, want iedereen heeft zijn eigen kijk en manier van leven, dus het zou beter zijn ze te tolereren en te respecteren, maar ze helemaal niet te evalueren. Elk van de elementen van de moderne hookup cultuur kan dus zowel negatief als positief zijn, want alles hangt af van hoe een bepaald lid van de samenleving er al dan niet aan mee wil doen. Bovendien vormen het feit van hookup en het bestaan ervan de essentie van de hookup cultuur als een onafscheidelijk deel van de levensstijl van de mensen van vandaag. Zo is de hookup cultuur een grote laag van de cultuur in het algemeen, en ze heeft talloze elementen om over na te denken!

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
 • delen met whatsApp
 • delen met facebook messenger
 • delen met facebook
 • delen met twitter
 • delen met email
 • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "De Hookup Cultuur in Nederland"