Zo maak je de juiste indruk met de foto's op jouw datingprofiel

Je profielfoto is één van de belangrijkste factoren bij het opstellen van je datingprofiel. Je profielfoto is de eerste indruk en de meest effectieve manier om andere gebruikers nieuwsgierig te maken naar de rest van je profiel. Mensen die actief zijn op een datingsite bladeren door de pagina's met profiel-overzichten en alleen als hun blik jou foto vangt, opent het je profiel. Met je foto krijgen andere een eerste indruk van je. Zoals ze bijvoorbeeld al zeggen: "Kleding maakt de man".

Laatst bijgewerkt op 20 Jun 2021

Hoe kies ik de juiste foto voor mijn profiel?

De foto is een van de belangrijkste items bij het invullen van je profiel. De eerste foto is de enige manier om gebruikers te vangen. Mensen bladeren door de pagina's als een map en alleen als de blik je foto vangt, opent het je profiel. Je foto maakt een eerste indruk van je. Zoals ze zeggen: "Kleding maakt de man". Daarnaast dien je ook een minimum aan informatie over jezelft in te vullen.

Heb je alles al ingevuld en aangevuld met leuke profielfoto's?
Je hebt goed nagedacht over de antwoorden op de vragenlijst voor singles opzoek en je profiel is bereikbaar voor andere?
Bovendien heb je goed nagedacht over je opgegeven voorkeuren en open over de dingen waaraan je je kan irriteren of opwinden?
Je datingprofiel lijkt klaar te zijn en laat vrijwel alles zien waardoor andere een goed beeld van je kunnen krijgen. Maar waarom verschijnem er alsnog geen verzoeken of berichten in je inbox met dating berichten?

De kans is groot dat je profiel geen sleutelcomponent heeft, namelijk "De perfecte profielfoto".

Speelt uiterlijk een grote rol op datingsites

Uiterlijk is zeker niet alles, maar foto's helpen mensen te beslissen of ze zich wel of niet tot je aangetrokken voelen. Het goede nieuws is dat het minder te maken heeft met de manier waarop je kijkt dan met de foto zelf.

Waarom is de afbeelding op je online dating profiel zo belangrijk?

De eerste indruk telt, in het echte leven en online. Net zoals een sexy vreemdeling je aandacht kan trekken vanuit een kamer, is een profielfoto het eerste wat je opvalt aan hem. Een mooie foto kan iemand direct aantrekken, maar een slechte foto kan hem direct uitschakelen. Het is een kort beoordelingsgesprek, maar het weerhoudt je ervan om meer over jezelf te leren. Je zou perfect verenigbaar kunnen zijn met iemand, maar misschien weet je het nooit, want hun foto neemt je mee naar buiten!

Denk aan het soort persoon dat je probeert aan te trekken. We gaan ervan uit dat het iemand is die warm, open, eerlijk, authentiek en sceptisch is. Hoewel je niet al deze attributen uit een enkele afbeelding kunt specificeren, kun je zeker snel genoeg zien of iemand echt aanwezig is en geïnteresseerd is in het aantrekken van anderen.

Maak de juiste indruk met je selfies

Vraag je je af hoe je de perfecte profielfoto kunt maken, en waar je op moet letten bij het uitkiezen van foto's voor op je profiel?

Bekijk onze tips over waar je naar moet zoeken als je de perfecte foto voor je online datingprofiel probeert te vinden. Hieronder geven we je een aantal interessante tips om je succesratio vandaag nog met ruim 300% te verbeteren. Lees hieronder hoe je de beste foto voor jou datingsite-profiel kunt kiezen.

Maak geen verkeerde indruk met je profielfoto

 • 1. Geen groepsfoto's of andere.
  Niemand zal tijd willen verspillen aan het uitzoeken waar u zich precies bevindt op de foto. Het is ook mogelijk dat je vriend(in) meer op jou lijkt (lijken) en dan zal iedereen teleurgesteld zijn. Je hoofdfoto moet jou en alleen jou laten zien. Reken ex-partners, beste vrienden, toevallige mensen aan de bar niet mee. En knip niet iemand uit het beeld in de hoop dat niemand het merkt. Mensen doen dat, en het lijkt er anders op dat je iets probeert te verbergen.
 • 2. Plaats nooit een foto met je vroegere zielsverwanten!
  Zelfs als je jezelf gewoon uit deze foto knipt, waar je er super aantrekkelijk uitziet. Je kan het gevoel hebben dat je klaar bent om in een nieuwe relatie te duiken voordat je klaar bent met je oude.
 • 3. gebruik alleen scherpe en actuele foto's.
  Elke foto waarbij je niet echt goed je gezicht kan zien, is in ieder geval niet de juiste foto. Ofwel omdat het beeld niet scherp is, de resolutie te laag is, ofwel omdat je last hebt van brandende rode ogen, zou het niet in je profiel zichtbaar moeten zijn.
 • 4. Wees eerlijk en transparant.
  Gebruik foto's die bij voorkeur gemaakt in de laatste zes maanden zijn gemaakt. Want anders kan het tijdens een eventuele ontmoeting voor zorgen dat je in een onaangename situatie terechtkomt, als blijkt dat je in het echt wat ouder of jonger, dikker of dunner bent. Oftewel dat je over het algemeen niet aan de verwachtingen van de foto voldoet, waardoor je de kans op een leuke klik alleen maar kleiner maakt.
 • 5. Plaats geen foto's met kinderen of uw jeugdfoto's.
  Dit maakt een dubbele indruk. Aan de ene kant is het alsof je nog steeds een kind wilt blijven, en aan de andere kant laat je zien wat je aan mooie kinderen kunt krijgen.
 • 6. Wees uniek.
  Vermijd foto's met een bril, in het donker en van slechte kwaliteit. U kunt foto's in het programma PhotoShop een beetje verwerken, het belangrijkste is niet te veel. Foto's met erotische inhoud moeten opzij worden gezet voor privé-bezoek. De foto's moeten van dichtbij worden genomen, zodat uw gezicht duidelijk te zien is. Prachtige foto's zijn gemaakt tegen de achtergrond van slib in de huiselijke omgeving.
 • 7. Ongepaste foto's in "selfi"-formaat.
  Alledaagse egoïsten kunnen u niet onderscheiden van duizenden andere gebruikers.
 • 8. Selfie gebruiken?
  Met een spontane selfie kun je best een goede indruk maken, maar wees niet te commercieel. Plaats bijvoorbeeld geen foto's die gemaakt zijn via een badkamerspiegel. Ten eerste komt het zo voor een ander over alsof je nooit is met iemand de deur uit gaat en niks interessants doet. Ten tweede is het moeilijk om een goede hoek te krijgen bij het fotograferen van een spiegelbeeld. Vermijd dit onflatteuze spiegelbeeld door een vriend of vriendin te vragen de foto voor je te nemen of te desnoods te investeren in een fotocamera met timer-functie (wat tevens in vrijwel in iedere moderne smartphone zit ingebouwd).
 • 9. Ga niet te naakt op de foto.
  Je denkt misschien dat het tonen van je nummer veel aandacht zal trekken aan de wedstrijdkant, maar meestal is het tegenovergestelde waar. Gebruikers wiens foto's hun topless of ondergoed laten zien (bijvoorbeeld in een strandpak of gewoon in een sportschool) hebben de neiging om minder berichten uit de matches te krijgen. Laat wat ruimte over voor de andere om te kunnen fantaseren
 • 10. Geen gespannen of boze blikken op foto's.
  Vermijd het gebruik van foto's die er hard, agressief of ongelukkig uitzien. Waarom wil je boos kijken naar iemand die je niet eens kent? Als je aarzelt om deze sombere foto te publiceren of niet te publiceren, vraag dan je vriend of vriendin om een objectieve mening en maak wat leuke individuele foto's.

Wat maakt een goede profielfoto?

 • 1. Een stralende lach met witte tanden.
  Glimlachen is de meest aantrekkelijke kwaliteit die de mens bezit, in het echte leven maar ook op foto's. Denk aan de matches die je tijdens het swipen tegen komt en waar je je vrijwel direct tot aangetrokken voelt. Dat zijn waarschijnlijk allemaal lachende, vrolijke vrouwen of mannen.
 • 2. Durf te lachen op foto's.
  Met een glimlach maak je al snel een betere indruk. Er zijn tenslotte ook andere manieren om te glimlachen. Als je bijvoorbeeld niet graag je tanden laat zien, zoek dan de juiste glimlach - zorg er gewoon voor dat het oprecht is.
 • 3. Toon jezelf zoals je een ander graag ziet.
  Foto's die iemand tonen die er vriendelijk en aanspreekbaar uitziet zijn over het algemeen het meest succesvol. Als je er open en aantrekkelijk uitziet, zullen mensen met je willen praten.
 • 4. Alles in natura.
  Laat met je profielfoto zien wie je echt bent. Kies voor een natuurlijke look, weinig make-up en vermijd zware filters of photoshop praktijken.
 • 5. Zorg voor goede verlichting.
  Een goed verlichte foto kan een verschil maken. Een foto die buiten of in de zomer wordt genomen is meestal geschikter, omdat het natuurlijke en warme licht wordt bewaard.
 • 6. Laat de achtergrond een gesprek uitlokken.
  Denk erover na om je foto te gebruiken voor iets dat een onderwerp van gesprek kan zijn voor je spellen. Dit kan een foto zijn waarop je je favoriete voetbalteam toejuicht of waarop je je ontspant op een exotische locatie. Denk aan het belichten van iets dat iemand kan inspireren om naar je avonturen te vragen.
 • 7. maar wees wel een beetje bescheiden en toon ook niet te veel van het goede.
  Een afbeelding van jou van de afstand tot de Eiffeltoren zal geen andere gebruikers aantrekken Als het te moeilijk is om je gezicht te zien, kunnen je partijen denken dat je iets te verbergen hebt.

Tips om een perfecte profielafbeelding te maken

 • 1. Maak hem in ieder geval niet zelf,
  Kies een foto die door iemand anders is genomen. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn, maar benader liever een goede vriend of vriendin die bereid is om wat foto's te maken.
 • 2. Ken je beste kant.
  Het geheim van het maken van een mooie foto is het vinden van de juiste hoek. Het internet is vol met tips over hoe je de beste foto kunt maken voor de vorm van je gezicht. Besteed 15 minuten aan het googlen van je gezichtskwaliteiten en ontdek hoe professionele fotografen je adviseren om ze te fotograferen.
 • 3. Niet poseren.
  Probeer er zo natuurlijk mogelijk uit te zien, zonder dat het lijkt alsof je te hard je best doet. Ontspan je zodat je gelukkig en makkelijk overkomt.
 • 4. Laat het er nauwkeurig uitzien.
  , Zorg ervoor dat je op jezelf lijkt. Gebruik geen foto's die gemaakt zijn toen je jonger, lichter of tot in de negens gekleed was. Je wilt een gevoel van openheid en eerlijkheid overbrengen in je profielfoto en mensen een nauwkeurige indruk geven van hoe je eruitziet.
 • 5. Andere foto's toevoegen!
  Vergeet niet een selectie van foto's toe te voegen. Kies een grote verscheidenheid; je bent op vakantie, een of twee keer met vrienden, of foto's van je die iets doen waar je van houdt. Idealiter kunnen mensen een idee krijgen van wie je bent en waar je mee bezig bent door je foto's te bekijken.

Als je bovenstaande adviezen opvolgt, moet je een online datingprofielfoto kunnen kiezen die je op je best laat zien. Vergeet niet dat je foto er is om je matches te stimuleren je beter te leren kennen.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
 • delen met whatsApp
 • delen met facebook messenger
 • delen met facebook
 • delen met twitter
 • delen met email
 • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Zo maak je de juiste indruk met de foto's op jouw datingprofiel"